Je t’aime, Kylian Mbappé

Jag fokuserar på två saker när jag kollar på fotboll. Männen som utövar sporten och den dryck som jag har i handen. 

Jag är uppväxt i en fotbollsfamilj, det är jag. Under tvång sattes jag i både knatteboll och tjejlaget i fotboll under mina tidiga år i livet, men slutade när jag fick viktigare intressen. Ja, så som killar och några år senare alkohol. Cirkeln sluts. 

Men sedan jag då är uppväxt i en fotbollsfamilj som gärna tar det så långt som att fotbollen ska ses live, har jag sett en hel del matcher i mitt liv. Minst tio Hammarbymatcher och åtminstone fem landslagsmatcher på Friends Arena (Albin Ekdal pratar vi alldeles för lite om i det här landet). Ett par tre stycken Malmö- och Elfsborgsmatcher kan jag också klämma in i statistiken. Som elvaåring retade jag upp Helsingborgsklacken till den grad att mamma blev riktigt stressad, men det tar vi en annan gång. 

Det har suttits på gator och torg och både EM- och VM-tjoat på damer likväl som herrar. Jag har till och med besökt Stamford Bridge och då höll jag faktiskt på att bli utkastad sedan jag smugglat med min systemkamera in för att superzooma på min dåvarande crush Fernando Torres. Det fick man inte göra.

Att mina besök på lillebrors fotbollsmatcher varit betydligt färre är däremot mycket lätt att motivera, även om många kanske skulle hävda att det faktiskt är där jag borde ha befunnit mig sedan man ju stöttar sina familjemedlemmar i allt och så vidare. Men icke. Det finns två mycket starka skäl till att jag sett min lillebror spela fotboll en gång på 15 år. 

Det första är att Ulvesborg i Tidaholm inte har alkoholtillstånd. Man har nog som regel inte det i division 342. Det andra är att det helt enkelt inte finns någon kvinnlig njutning i att se sin lillebror med vänner springa efter en boll. Oftast i illasittande shorts. 

Däremot finns det ett väldigt starkt skäl till att jag klockan 16.00 på söndag kommer sitta bänkad framför VM-finalen i fotboll. Och det skälet heter Kylian Mbappé. (Och en Peroni raka vägen från kylen.) 

Mina känslor för denne ståtlige, vältränade och mycket mycket sexige fransman (bara en sådan sak) väcktes i samma fotbollsturnering, fast för fyra år sedan. Ja han gjorde sällan skådad succé som ”så ung” och ja han blev en av världens mest välbetalde fotbollsspelare men jag skiter verkligen i det. Jag blev besatt av helt andra skäl. Samma skäl som gör att det faktiskt är värt att titta på en fotbollsmatch någon gång i halvåret. 

Det var liksom efter själva finalen var färdigspelad och Frankrike firade sin vinst med att patrullera arenan runt tillsammans med Vegedream, som skrivit en låt tillägnad laget, som mitt hjärta började bulta mycket snabbt och mycket mycket hårt. Ca 57 sekunder in i det här klippet startade min besatthet:

Det är bara några futtiga sekunder. Men det förändrade hela min värld. Och jag kan verkligen inte motivera det på ett vettigt och sunt sätt? 

Jag är bara dödskär i honom och har varit i fyra års tid. The amount of times som jag satt på den där franska låten på fest och sjungit med (helt själv, för givetvis är det ingen annan som är så sjuk i huvudet). The amount of times som jag klippt in mig själv i bilder med honom och publicerat på min privata story. The amount of times som jag följt och avföljt bara för att direkt börja följa igen för att han kanske eventuellt mot alla jävla odds ser det den 57 gången. The amount of times som jag skrivit in ”Kylian Mbappé girlfriend” i sökrutan, bara för att hålla lite koll. 

THE AMOUNT OF TIMES som jag bildgooglat den här mannen bara för att kunna fantisera om eventuella frierier och dylikt. 

Det finns fan ingen jag skulle kunna tänka mig att gå på fotboll en gång i veckan för. Men för Kylian Mbappé skulle jag göra allt. 

Jag skulle verkligen bli en utmärkt fotbollsfru. Vi skulle ha ett alldeles underbart liv. I januari påbörjar jag en kvällskurs i franska språket och om fem år är ni alla bjudna till vårt bröllop, där vårt första perfekta lilla barn agerar brudnäbb. 

Passement de jambe, crochet à gauche, à droite

Kylian Mbappé

Accélération, virgule, petit-pont, frappe

Kylian Mbappé

Je t’aime. Vinn idag älskling! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: