Från KK till KK: Att hitta kärleken

Det finns många sätt att finna kärleken på.

För vissa är resan linjär. Ni matchar på tinder, skriver några meddelanden, går på en dejt, så en till och en till, tills ni ligger för första gången, sen andra gången, så går ni på nya dejter, upplever nya saker, trötta samtal går över till djupa samtal och helt plötsligt träffar ni varandras vänner, så ställer någon den avgörande frågan: ”Hur länge har ni varit tillsammans?” och ni tittar på varandra med samma skräckblandade-förtjusning innan någon av er pressar fram “vi har dejtat sen i våras”, och lite senare, när ni är ensamma, vänder sig någon utav er om till den andre och säger de magiska orden: “Nu är vi väl ändå ihop?” Och så vips, har vi ett nytt par bland oss. 

Men, detta sätt att finna kärleken på låter ju ofantligt okomplicerat, däribland har vi inte hört något om några tvivel, inga frågetecken, ingen som sårar den andra. För som vi alla vet (åtminstone vi som någon gång har upplevt kärlek “på riktigt” (vad det nu ens betyder)), finns det många bumps on the road så att säga, som helt enkelt gör “att finna kärleken” väldigt icke-fläckfritt, väldigt befläckat. Så låt mig därför presentera, de tre dödsdömda stegen alla moderna “hitta kärleken”-relationer innehåller:

1. Från KK (knullkompis) till KK (kärlekskompis).

Well, well, well. Det är enkelt att dra hem med någon klockan 03.30. Det är inte lika enkelt att nästa gång dra hem till någon klockan 19.00. Varför? En oerhört bra fråga, men med ett ganska enkelt svar. Det är, på något konstigt vänster, väldigt svårt att förvandla en relation som enbart har varit just en relation begränsad till klockan 03.30, till en relation som inte är tidsbunden. Och här har vi det första steget där vi för första gången behöver blotta oss inför den andra, och dessutom första gången vi börjar betvivla oss själva. Vad ska hen tycka? Vad ska hen tro? Att jag vill (göra det ytterst otänkbara) gå på en DEJT??? Nej, nej, nej, vi håller oss gärna från att bli utsatta för det mest förnedrande en människa kan bli utsatt för – att bli nekad. Så, med det första steget följer tre olika typer av resultat:

  1. KK relationen fortsätter att vara just det den alltid varit. Du tänker, någon gång ibland (för skojs skull), “vad hade hänt om vi blev tillsammans?”. 
  2. Du utsätter dig för skräcken själv och frågar just det otänkbara och blir, som väntat, nekad. Något du aldrig, såklart, erkänner för någon annan. 
  3. Du blir, det otänkbara, inte nekad och går vidare till steg nummer 2…

2. “Jag är bättre än det här”.

Sådär. Dejten går, förhoppningsvis, över till en till, och en till, och snart har ni varit på så många dejter att du nu kan säga att ni faktiskt “dejtar” – YAY! Men att dejta är inte bara guld och gröna skogar, tvärtom faktiskt, det är snarare guld och skogsbränder. Så fort du tror att det börjar bli bra så blir det faktiskt riktigt dåligt och du tänker, oftast högt med andra, att du är bättre än det här. 

I det andra steget är det många som gör slut, som tar en “paus”, för att åter ringa varandra igen klockan 03.30, för att åter börja om från steg 1. Att dejta är diffust, oklart och oerhört dramatiskt. Vilket gör att många tar till med nya medel – man googlar sig fram, pratar om ens dejt med ALLA man kan tänkas prata med och börjar fundera på att skaffa flera “partners” för att inse att den enda partnern man egentligen vill ha är just den enda partnern man inte verkar kunna få. Men så, med en väldans massa fram och tillbaka så inser du, att allt kanske inte är så komplicerat. För faktum är att det är bara du och den andra personen i det här, så du ställer dig den klassiska frågan – vad har du att förlora? För faktum nummer två är att du faktiskt redan har blottat dig inför den andra, så varför inte ta nästa steg? 

Helt plötsligt blir du fri från din oro, och känner bara en enda sak – det är dig jag ska ha! Så från en dag till en annan, nästa på ett magiskt sätt, inser du att…

3. “Jag är bättre än det här”.

Och faktum är – det har du också! Hens motstridiga försök till att ogilla dig misslyckades och du kliver ut som vinnaren – och det gör såklart hen också, för hen vann dig med! 

Och det är så folk finner kärleken. 

Lätt som en plätt – lycka till med det som kommer därnäst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: