Vinet på Vina

En recensionsserie av restauranger lokaliserade utanför Östermalmsområdet.

Tro’t eller ej, ibland vistas även Mr.Ja’mie utanför Östermalms portar. Mr.Ja’mie tar sig ibland över guldbron (eller de andra broarna som sammanför det centrala med resten av Stockholm) för att ta del av kulturen som sker på andra sidan. 

Vina – Den pittoreska vinbaren lokaliserad mitt på Södermalm, nära populära Nytorget. (Går att välja ett tryggare alternativ, Tyge och Sessil, om man vill vara närmare Östermalm).

Hur kommer det sig att jag hamnade på Vina? Låt mig ta det från början. En kall vinterdag bestämdes det att ett bloggmöte skulle ske. Var? Jo, mitt på Södermalms gator, mitt på knivsöder, på Vina. Var jag besviken? Snarare orolig, oroad och obekväm. Men ett bloggmöte behövde ske och om något så var det väl inte mer än rätt att även jag behövde infinna mig i det (trots min höga position på den här bloggen…).

Såhär i efterhand vill jag ändå medge att vinbaren var en upplevelse. Vinet var gott, om något lite överprisat för att vara södermalm och maten var utsökt, om något lite speciella ingredienser (men jag förväntar mig inget annat från Södermalm).

Jag tipsar er alla om att besöka den här vinbaren för att ta del av min upplevelse (och på så sätt komma närmare mig). Men också endast för att bredda era vyer – för det behövs, tro mig. Kriget är för nära och det är dags att vi börjar leva.

Om ni går dit, säg gärna inte att ni fått tips av mig (vill inte blanda mig in i det där).

Er trogna,

Mr. Ja’mie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: