Det utbredda otyget: träningsshorts

Det var en gång ett par mycket illasittande shorts.

Så länge jag kan minnas har jag avskytt sport. I allmänhet sådana jag inte är bra på och i synnerhet de som innefattar boll. Vi kan ju börja för 18 år sedan, när jag fem-ish år gammal sattes i knatteboll för nationella framtidshopp inom fotboll (obs: skämt). Anledning? Pappa var tränare. Och så fortsatte det. Jag tränade och spelade match, tränade och spelade match, om och om igen, medan jag samtidigt utförde den lite mer lämpliga sporten dans. JA DET ÄR EN SPORT.

Jag fullkomligt älskade dans, och fullkomligt hatade fotboll. Jag blev många gånger bänkad för att jag mitt under pågående livsviktig fotbollsmatch för tolvåringar glömde av att vakta backlinjen och i stället fokuserade på att öva spagat, plié och splitthopp på den mjuka gräsmattan. Men pappa var ju tränare!

Nog fan slutade jag med fotbollen till slut, när pappa inte var tränare längre. Det var ju för min skull (hans). Jag fortsatte med dansen i stället. Bland glitter, glamour och lösögonfransar. Arenan för discodans som jag tävlade i innefattade precis allt som jag lever och andas för. Vi snackar lack. Vi snackar maxad sminkning och vi snackar specialsydda tävlingsdräkter. Fotbollen? För långa shorts som vi alltid vek upp så de fastnade i skrevet och ett par obekvämare skor än ett par 12 cm stilettklackar. 

Vilket leder oss in på en av mina hjärtefrågor. Träningsshorts. Det går inte ett sportevenemang utan att jag funderar över det här. Nu förstår jag att ni blir förvirrade. Går hon på matcher? Knappt, ska sägas. Men när jag blir medtvingad under pistolhot om att ”vissa skor eller klädesplagg från din garderob kanske mystiskt försvinner annars” SÅ GÅR JAG. Men jag kan inte fokusera på matchen. Jag fokuserar på shortsen. 

VAD ÄR DET FÖR SJUK MATCHKLÄDSEL NI HAR? Att de är made in China är det absolut noll tvivel om för jag tror faktiskt aldrig jag sett ett par fotbolls/innebandyshorts som sitter BRA? De är alltid för små och nej de framhäver inte dina lårmuskler. Jag har hotpants som sitter lösare än vad nationaluniformen för landets ”absolut viktigaste sporter” gör. Dessutom blir jag påmind om tiden då man skulle ha snorkorta jeansshorts som satt som korvskinn på benen pga ’’tight rumpa’’ och det är absolut ingenting jag varken kan stå för eller vill minnas.

Fy fan för funktion!

Maila upprorshorts@detmåstefåettslut.se om du vill att jag stylar om ditt lag. 

Kram 

En tanke på “Det utbredda otyget: träningsshorts

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: