Skräckbeskedet: Din hud hatar dig

Hej, hörni. Vi har levt i en lögn, hörni.

För ett tag sen såg jag ett avsnitt av Netflix Explained. Kollar på det ibland för att jag tänker att jag vill lära mig mer om världen. Brukar inte bli särskilt förvånad. Men den här gången var det inte bara något som förklarades för mig. Den här gången omkullkastades min världsbild. Jag skrek till min pojkvän ”SER DU DET HÄR?!”. Jag skrev till min syster, min bästa vän och min mamma – och nu skriver jag till er. 

Det jag fick veta är att hud hatar produkter. Hud vill vara ifred. Hud vill be alla reklammakare, modeller och redigeringsprogram att dra rakt åt helvete. 

Så låt oss snacka hud. Hud har ett surt ph-värde, vilket tydligen är bra för att det dödar skit som inte ska vara där. Redan här var jag förvånad. Min hud… är sur? 

Nästa sak kanske inte borde förvåna så mycket, men satan vad man har tvättat och tvättat och tvättat sitt ansikte, så får man veta att vatten är ASDÅLIGT för huden? Det bor tydligen  också en massa mysiga mikroorganismer på huden som är toppen för att hålla den fin. De städar och fixar och donar sen POFF plaskar du på tre liter vatten och en fitt-AHA-syra för tvåtusen spänn som mördar allihop innan du hinner säga ”pormask”. 

Med det sagt har jag två saker att rekommendera i hudvårdsväg. 

  1. PH-balanserande ansiktstvätt (vilken som helst) 
  2. Ansiktskräm (vilken som helst) 

Släng alla andra produkter ni har, sluta duscha och tacka mig senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: