En introduktion till pinsamhet

Häromkvällen, på väg hem, såg jag en kille som halkade runt i slasket. Han hade vita converse på sig. Converse är, om ni inte visste det, den absolut sämsta skon man kan ha på sig när det är halt. Sulan är helt platt, så du glider runt som på en skridsko. Ingenting får fäste. Jag skämdes för hans skull, hela vägen hem skämdes jag för honom. Att kliva ut ur dörren och inse att man klätt sig helt fel för vädret i ett försök att vara sådär *snygg och obrydd* hamnar på topplistan av pinsamma grejer här i livet. Man känner sig ful och dum. Här går jag och inbillar mig att mina coola kläder skulle rädda mig från vinterns hänsynslösa klor. Platta sulor tappar fäste och ens gångstil blir densamma som den hos en pensionär, ens snygga (och dyra) kappa känns som en stor, orange fåntratt som bara skriker vem tror du att du är.

Man blir en idiot. En idiot i vita converse.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: